infohobby.nl

Hou je kat gezond met goed kattenvoer

Kattenvoer

Als je een kitten in huis wilt gaan nemen, dan komt daar nog best wel wat bij kijken. Je moet een veilige omgeving creëren waar hij of zij zich niet kan bezeren. Je moet ervoor zorgen dat je kitten een fijn eigen plekje heeft waar hij of zij zich terug kan trekken. Natuurlijk denk je aan voldoende speelgoed. Maar wat dacht je van kattenvoer? Kattenvoer draagt in grote mate bij aan het welzijn van je kat. Als je je kitten direct op het juiste kattenvoer zet, dan zorg je ervoor dat hij of zij gelukkiger en gezonder is. Dat scheelt jou flinke zorgen en flinke rekeningen van de dierenarts. Via de dierenbescherming kun je nu kattenvoer aanschaffen dat goed is voor jouw kat. En, en dat klinkt wat vreemd, dat goed is voor de kippen waarvan het gemaakt wordt.

Kattenvoer dat goed is voor de kippen?

Nou ja, goed… De kippen overleven het evengoed niet. Als je dat zielig vindt, kun je beter geen kat aanschaffen, want katten zijn nu eenmaal vleeseters. Je kunt er dus voor zorgen dat de kippen die gebruikt worden om kattenvoer van te maken een goed leven hebben. Hier kan je voor zorgen door verantwoord voer te kopen. Dit doe je online via de Dierenbescherming. Zo zorg je er met iedere zak die je koopt voor dat de Dierenbescherming (een deel van) de opbrengst krijgt. Hiermee kunnen zij weer goed werk doen.

Goed kattenvoer is belangrijk voor je kat

In veel soorten kattenvoer die je in de winkel koopt zit te veel zout, te veel vet en wordt een slechte kwaliteit vlees gebruikt. Je koopt dus eigenlijk vooral het dure merk, zonder dat je kat daar echt voordeel van heeft. Het voer dat je via de Dierenbescherming koopt is anders. Het is neutraal voer, zonder toegevoegde smaken. Gewoon, zoals het hoort. Je kat zal het heerlijk vinden en er goed op kunnen leven. Doordat er minder vet en zout gebruikt wordt, is de kans op obesitas en nierproblemen al direct een stuk kleiner.

Maar goed kattenvoer is duur!

Als je goed op de site van de Dierenbescherming kijkt, dan zie je dat dat eigenlijk wel meevalt. Zeker wanneer je je realiseert dat de Dierenbescherming goed werk doet met de opbrengsten én dat je kat veel minder vaak naar de dierenarts hoeft. Door het juiste kattenvoer te kopen zorg je dus eigenlijk voor de wereld om je heen. En dan valt die prijs best mee!

Mobiele versie afsluiten