infohobby.nl

Keramische BBQ: must have voor iedere hobby kok

keramische BBQ

Is barbecueën jouw grote hobby? Heeft een stuk vlees geen geheimen meer voor jou? Ben jij opzoek naar een unieke manier om jouw gasten te verrassen? Zoek dan niet verder. De keramische BBQ is precies wat jij nodig hebt. Met deze  BBQ maak je van ieder feestje een culinair hoogtepunt. Jouw barbecue kunsten worden door deze bereidingswijze naar een hoger niveau getild. En dat zonder al te veel studie of moeite!

Keramische BBQ: eeuwenoude bereidingswijze

Hoewel de keramische BBQ er hip en modern uit ziet, gaat deze bereidingswijze ver terug in de tijd. Het begon allemaal lang geleden in Japan. Daar bereidde men voedsel met een ronde, aarden pot met een deksel van klei. Die heette de mushikamado. Dat was eigenlijk de eerste vorm van de keramische BBQ. De Japanners gebruikten hem vooral voor het stomen van rijst. Het duurde nog lang voordat deze wijze van koken zijn weg vond naar de moderne wereld. Pas in de tweede wereld oorlog ontdekten Amerikanen deze manier van bereiden in Japan. Ze namen het mee terug naar hun land en vanaf toen nam deze manier van bereiden een grote vlucht.

Manusje van alles

Tegenwoordig is de keramische BBQ niet meer weg te denken uit de tuin van een echte barbecue hobby kok. Want de keramische BBQ is echt een manusje van alles. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het erop bereiden. Van vlees naar vis en natuurlijk elke groenten die je maar kunt vinden. Maar ook minder voor de hand liggende gerechten zoals pizza’s en flatbread kun je bereiden op een barbecue. De keramische BBQ is zo geschikt voor allerlei soorten voedsel omdat de temperatuur goed constant te houden is onder de keramische bol. Dit komt door de meerdere lagen waaruit de bol is opgebouwd. Bovendien kun je ermee bakken, grillen en koken en zelfs voor slow cooking draait de keramische BBQ zijn rooster niet om.

Schitter als hobby kok

De keramische BBQ kun je vinden in allerlei soorten en maten. Het is aan jou om uit te zoeken welke BBQ het beste bij je past. Zeker is in ieder geval dat je met en keramische BBQ kunt schitteren op je eigen tuinfeest. Vol bewondering zal je publiek toekijken hoe jij het ene na het andere gerecht op tafel tovert. Ook als je niet heel technisch onderlegt bent is dit apparaat relatief makkelijk te bedienen. Het vergt enige oefening, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, is het niet echt moeilijk. Dus nodig je vrienden uit, steek de barbecue aan en schitter als hobby kok.

Mobiele versie afsluiten