Alle mannen (en vrouwen natuurlijk) met een hobby voor barbecueën opgelet! Het seizoen van de barbecue is weer bijna aangebroken en dat betekent zoeken naar de beste barbecues. We hebben het hier al vaker over gehad en als je graag als hobby barbecuet zal je het ook wel hebben gelezen. De Kamado BBQ wordt vandaag weer in het zonnetje gezet, want het is veruit de beste. Was jij van plan om dit jaar een nieuwe barbecue aan te schaffen (of cadeau te vragen)? Zeker doen!  Houden jij en de rest van het gezin van toetjes? Na het lezen van deze blog moet je dan gewoon een Kamado BBQ hebben.

Bananen toetje op de Kamado BBQ

Dat je vlees, vis en groenten op de barbecue kunt doen dat weten we allemaal wel. Waar veel mensen echter niet bij stil staan is dat het maken van toetjes ook lekker op de barbecue kan. Een van de meest gebruikte fruitsoorten voor toetjes is banaan. Een lekker toetje is bijvoorbeeld de remix van de bekende bananenboot. Het is onwijs simpel te maken én super lekker. Je legt een (nog helemaal dichte) banaan op de Kamado BBQ en laat deze zacht worden. Als de banaan klaar is snijd je deze doormidden en doe je er wat bolletjes ijs op. Nu is je warme bananenboot a la Kamado BBQ klaar! Aan jou de keus hoe je deze gaat garneren. Denk aan noten, slagroom, chocolade saus of fruit. Begin jij ook al te watertanden?

Op de Kamado BBQ kun je zelfs sinaasappel cakejes maken

Wie had dat gedacht, cakejes bakken op de barbecue. De Kamado BBQ kan dicht en is daardoor prima te gebruiken als een soort oventje. Ideaal toch zo’n ding dat alles kan? We hebben bijna geen hele keukens meer nodig ! Voor de sinaasappel cakejes verwarm je de Kamado oven… eh ik bedoel BBQ  (see what I did there?) voor. Ondertussen is het tijd om beslag te maken voor vanille cake. Ik zal dat recept even overslaan, je kunt het vrijwel overal vinden. Zodra je beslag klaar is laat je deze even rusten en hol je een stuk of twaalf sinaasappels uit. Dat uithollen kun je doen door met een mes circulaire bewegingen te maken terwijl je in de sinaasappel snijdt. Nu denk je misschien: waar blijven de cupcakevormpjes in dit verhaal? Die zijn er niet, want de uitgeholde sinaasappels dienen als vormpjes. Hier kun je toch geen nee tegen zeggen? Ik dwaal weer af, maar je bent nog niet klaar! Leg de met beslag gevulde sinaasappels op de Kamado BBQ en wacht tot de cake gaar is!

Is barbecueën jouw hobby dan moet je deze recepten gewoon een keer geprobeerd hebben. Met de Kamado BBQ is het mogelijk!

kamado BBQ