Wil jij er even tussenuit, maar zie je een verre vlucht op dit moment niet zitten, of past dit niet binnen je budget? Je hoeft niet altijd ver weg te vliegen om een leuke vakantie te hebben! Ook dichter bij huis zijn er ontzettend veel leuke mogelijkheden om te genieten van een heerlijke vakantie. Of je nu gaat voor een getaway in de mooie natuur, een leuke vakantie met het hele gezin of een luxe hotelverblijf: in dit blog lees je de leukste tips voor een vakantie in Nederland. 

Een staycation: op vakantie in eigen land

Op dit moment is het maken van een (verre) reis voor je vakantie een stuk minder vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er ook in ons eigen land tal van mogelijkheden om iets moois van je vakantie te maken. Hieronder kun je inspiratie opdoen voor een leuke vakantie in Nederland.

Naar het strand in Nederland

In ons land is er een gigantische kustlijn die meer dan vijfhonderd kilometer aan strand bedraagt. Aan deze kustlijn vind je tal van mooie badplaatsen waar je samen met je gezin kunt genieten van een heerlijke strandvakantie in eigen land. De zachte duinen, de gemoedelijke sfeer, de leuke strandtentjes en de gemoedelijke omgeving: een strandvakantie in Nederland heeft het allemaal. Bezoek bijvoorbeeld eens de Zeeuwse kust, of ga zeehondjes kijken bij een van de Waddeneilanden. Ook het strand van Schoort is een aanrader; hier kunnen de kinderen zich vermaken op de hoge klimduin. In de mooie badplaatsen die ons land kent, kun je tal van leuke vakantiehuisjes en- bungalows huren, of verblijven in een luxe hotel. Er is dus voor ieder wat wils. 

Een getaway in de natuur 

Nederland heeft prachtige natuurlijke omgevingen waarin jij de drukte van de stad kunt ontvluchten. Of je nu naar de mooie Veluwe gaat, de Drunense en loonse Duinen of De Alde Feanen in Friesland: er is meer dan genoeg te zien en te beleven in de prachtige natuur die ons land te bieden heeft. Huur bijvoorbeeld een van de vele mooie bungalows Nederland die zich midden in de natuur bevinden. Ontspannen in de Nederlandse natuur is écht tot rust komen. 

De Waddeneilanden

Ga je op staycation? Vergeet dan zeker de Waddeneilanden niet als mogelijkheid. De Waddeneilanden geven je direct bij het opstappen van de veerpont een vakantiegevoel: je waant je direct in een hele andere wereld. Bij aankomst ben je omgeven door prachtige natuur, gigantische zandstranden en mooie duinen. Je kunt hier heerlijk uitwaaien en genieten van de ruimte en rust die de eilanden te bieden hebben.