Oke! Maak je klaar voor een nieuwe hobby. Ik stel voor dat je alvast gaat sparen voor het volgende waar ik je nu over ga vertellen.

Laatst was ik een beetje aan het surfen op het internet en kwam terecht op een site waar je nagemaakte dieren (van plastic) kunt bestellen. Dit merk heet Schleich. Zelf had ik nog nooit van dit merk gehoord maar dat ligt misschien aan mij. Eigenlijk ben ik nu in staat de halve website op te kopen omdat het er zo mooi uit ziet allemaal.

Nu denk je misschien dat het enorm suf is om dit soort dingen te gaan sparen. Tegen die mensen zou ik zeggen, neem zelf eens een kijkje op de website. Het zijn niet van die suffe dieren die je wel eens tegen komt op rommelmarkten. Ze zijn echt gedetailleerd. Zo kun je zelfs het verschil zien tussen een mannetjes- en een vrouwtjesdier. Het assortiment is enorm groot en je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Van toekan tot zebra.

Over het bedrijf

De naam van het bedrijf klinkt Duits en dat is het ook. Het bestaat al een tijdje. Het werd namelijk opgericht in 1935. Ze staan bekend om de details die ze aan hun figuren mee geven. Naast dieren kun je ook andere figuren verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan superhelden, elfen of ridders. Verder hebben ze ook nog een aantal voertuigen en bekende gebouwen. Van alle markten thuis dus.

Hoewel ze al sinds 1935 bestaan, zijn ze in de jaren tachtig pas begonnen met het ontwikkelen van dierenfiguren. Op dit moment hebben ze ongeveer alle dieren die je zelf zou kunnen bedenken in hun assortiment. Je kunt inmiddels echt wel zeggen dat ze er in gespecialiseerd zijn om de dieren zo echt mogelijk na te kunnen maken. Ze worden ook precies op schaal nagemaakt.

Een leuk en opvallend weetje is dat op dit moment de figuren van paarden het meest worden gekocht door de klanten

Wat verder nog leuk is om te weten is dat de prijzen niet overdreven hoog zijn (dit is overigens wel mijn eigen mening) voor een product dat zo lang mee gaat. Want naast dat het goed in elkaar zit gaat het ook nog eens lang mee. Het product kan wel tegen een stootje. Verder is het leuk als je kinderen hebt. Ze kunnen op een speelse manier dieren leren kennen die niet in Nederland voor komen.